[Ligue 1] Bordeaux op knullige wijze onderuit

Girondins heeft op eigen bodem drie punten verloren tegen Stade Brest (0-2). Een eigen treffer en een strafschop tegen hebben het verlies opgeleverd. In de negentiende minuut kwam de thuisploeg op achterstand. Een eigen treffer van Benoît Trémoulinas bracht Le Club au Scapulaire in een positie dat ze verplicht waren om te scoren. De ploeg van Francis Gillot moest dus op zoek naar de gelijkmaker, maar ondervond tegenstand van een goed verdedigend Brest.

Laatstgenoemde kwam in de slotfase zelfs op een nog grotere voorsprong te staan. De ploeg van Landry Chauvin kreeg een strafschop toegewezen die door Ahmed Kantari werd benut. Het was duidelijk dat Bordeaux in de overige speeltijd geen gelegenheid meer had om verandering in de score aan te brengen.

Bordeaux had met een goede prestatie de zesde plaats kunnen bereiken, maar door het mislopen van drie punten blijft de ploeg uit het zuidwesten van Frankrijk veroordeeld tot de tiende plaats. De overwinning brengt Brest naar de veertiende plaats van de ranglijst.