Strootman: "Vooral van onszelf verloren"

Voor PSV werd het een vervelende middag in De Kuip. De Eindhovenaren verloren niet alleen van Feyenoord (2-1), ook kreeg het duel in De Kuip een vervelend staartje.

Het gezicht van Kevin Strootman sprak na het laatste fluitsignaal boekdelen. PSV leek afgelopen weekend na een zwaarbevochten overwinning op FC Utrecht (2-1) uitstekende zaken te doen in de titelrace, maar lieten zich zondagmiddag de kaas van het brood eten door Feyenoord. In de tweede helft werd een voorsprong uit handen gegeven (2-1).

Strootman toonde zich na afloop echter realistisch en vond dat PSV geen recht had op ook maar iets. "De eerste helft hebben we ook niet goed gespeeld", laat hij weten aan onder meer Goal.com. "We hebben bijna geen kansen gehad, maar komen wel voor. Toch gaven we het in de tweede helft nog weg. Ik vond dat we echt onder ons niveau hebben gespeeld."

In de absolute slotfase liep het duel in Rotterdam uit de hand, toen er een opstoot ontstond tussen de spelers van Feyenoord en PSV. In de catacomben stonden de Eindhovenaren de thuisploeg vervolgens op te wachten om een vervolg aan het conflict te geven. "Op het veld was er al discussie. Ik hoorde dat er een elleboog van Mathijsen aan Lens werd gegeven. Na de wedstrijden willen de ploegen van beide kanten verhaal halen."

Voor aanvoerder Strootman was het de taak om zijn spelers in bescherming te nemen, al was dat nog geen gemakkelijke taak. "Probeer maar eens jongens die een kop groter zijn dan jij naar binnen te halen", aldus de middenvelder. "Ik wil niemand verdedigen. Na negentig minuten moet het gewoon klaar zijn met de onderlinge strijd."

Volgens Strootman was er uiteindelijk maar één schuldige aan te wijzen voor de teleurstellende middag in Rotterdam. "De persoonlijke duels werden door ons te vaak verloren. Dan roep je het over jezelf af. Uiteindelijk verlies je meer van jezelf dan van Feyenoord. De scheidsrechter floot goed, aan hem lag het zeker niet."