McClaren blijft strijdvaardig ondanks nederlaag

Steve McClaren houdt er ondanks de nederlaag tegen sc Heerenveen vertrouwen in dat hij de boel bij FC Twente op de rit kan krijgen. "We hebben slechte weken achter de rug en zijn ver weggezakt. Maar deze spelersgroep is ervaren genoeg om het om te draaien", vertelde de Brit bij Eredivisie Live.

Twente ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Heerenveen en wacht na de winterstop nog altijd op de eerste zege. "We waren in de tweede helft sterker en hadden het niet verdiend om te verliezen", vond hij. "Maar soms krijg je in het voetbal niet wat je toekomt."

McClaren wacht op het moment dat enkele bepalende spelers van een blessure terugkeren. "We missen nu een aantal ervaren jongens. Zij keren straks terug bij het team. Op dit moment moeten we elkaar vooral steunen. We hebben nu niets aan verwijten."

Voorzitter Joop Munsterman vertelde na afloop dat een ontslag van McClaren niet aan de orde is. Eerder deze week sprak hij woorden van gelijke strekking. Munsterman wilde niet uitgebreid voor de camera reageren.