[Primera Divisíon] Barcelona en Real Madrid boeken nipte zege

FC Barcelona heeft drie dagen na de nederlaag tegen AC Milan in de Champions League de draad in de competitie weer aardig opgepakt. Thuis tegen Sevilla won de koploper van de Primera Division met 2-1. Real Madrid legde eerder op de avond met dezelfde cijfers hekkensluiter Deportivo la Coruña over de knie.

Zowel Barcelona als Real Madrid moest terugkomen van een achterstand. Sevilla, met Hedwiges Maduro in de basis, kwam via Alberto Botia brutaal op voorsprong in Camp Nou. David Villa en Lionel Messi stelden in de tweede helft alsnog de zege voor Barça veilig. Messi was al voor de vijftiende competitiewedstrijd op rij trefzeker, een absoluut record.

Real kwam na een halfuur spelen op achterstand door een goal van Riki en moest in de tweede helft orde op zaken stellen. Na het inbrengen van Cristiano Ronaldo, die aanvankelijk rust had gekregen van trainer José Mourinho, begon het te lopen, Kaka (73e) en Gonzalo Higuain (88e) maakten de goals. Angel di Maria kreeg in de slotfase rood.

Barcelona houdt een riante voorsprong van zestien punten op Real Madrid. Nummer twee Atletico Madrid komt pas zondag in actie tegen Espanyol. Valencia verspeelde zaterdagavond punten bij Real Zaragoza: 2-2. Getafe boekte een 3-1 uitzege bij Real Mallorca.

In Italië stond zaterdag maar een wedstrijd op het programma. Palermo blijft laatste in de Serie A na een 0-0 gelijkspel thuis tegen Genoa.

Barcelona en Real Madrid boeken nipte zege (Foto: Novum)