Abu Dhabi opnieuw stop tijdens Volvo Ocean Race

Abu Dhabi is tijdens de volgende Volvo Ocean Race opnieuw een van de halteplaatsen. Dat heeft de organisatie van de zeilrace rond de wereld, die in het najaar van 2014 weer van start gaat, maandag bekendgemaakt. Het emiraat doet ook weer met een eigen boot mee, net als in de editie van 2011-2012.

Abu Dhabi wordt de finishplaats van een etappe die in het Braziliaanse Recife begint. "De etappe wordt de langste en uitdagendste in de geschiedenis van de Race", verklaart directeur Knut Frostad van de Volvo Ocean Race. "De Zuidelijke Oceaan is nooit makkelijk en deze route zal de zeilers tot het uiterste testen."

Met Abu Dhabi zijn nu zeven etappeplaatsen bekend. De race start in het Spaanse Alicante en de eerste etappe voert naar Recife. Van daar gaat de tweede etappe naar Abu Dhabi. Later in de race staat er een etappe van het Nieuw-Zeelandse Auckland naar de tweede Braziliaanse halteplaats Itajai op het programma.

De etappe daarna voert van Itajai naar Newport in de Verenigde Staten. Göteborg is de finishplaats. De overige halteplaatsen worden de komende tijd bekendgemaakt. Abu Dhabi Ocean Racing is de derde inschrijving voor de twaalfde editie van de zeilrace. De vrouwenboot van Team SCA en een Braziliaanse boot meldden zich al eerder aan.