'Clowns' zien roofpoging mislukken

Carnaval is naast een verkleed- en vooral zuipfestijn ook een uitstekende dekmantel voor minder frisse praktijken. Dat was in elk geval de gedachte van twee overvallers die in Maastricht van de gelegenheid gebruik wilden maken om een zakcentje bij te "verdienen". Helaas voor hen mislukte hun plan.

Omdat bivakmutsen ook tussen het Maastrichtse carnavalspubliek zouden kunnen opvallen besloot het duo gewoon clownspakken als "werkkleding" te gebruiken. Als doelwit werd een hotel aan de Markt gekozen, waar de twee bij een kantoorruimte aanklopten met het verhaal dat één van hen zich niet lekker voelde. Een hotelmedewerker schoot te hulp.

Al gauw kwam echter de ware aard van het tweetal naar boven, toen één van de twee een stroomstootwapen tevoorschijn haalde en de medewerker probeerde uit te schakelen, zodat ze op hun gemak het kantoor konden doorzoeken op zaken van waarde. Dat mislukte echter, ook omdat de medewerker teveel verzet bood, zodat de twee zich gedwongen zagen te vertrekken.

Het vluchtplan, verdwijnen door simpelweg op te gaan in het carnavalspubliek, was overigens wel prima uitgevoerd. Ze zijn namelijk nog steeds voortvluchtig.