[Primera División] Atlético loopt averij op bij Rayo Vallecano

Atleéico Madrid is zondag verder achterop geraakt in de Spaanse titelstrijd. De nummer twee van de Primera División verloor met 2-1 bij Rayo Vallecano en staat daardoor twaalf punten achter op koploper Barcelona. Stadgenoot Real Madrid, de nummer drie, nadert Atlético tot op vier punten.

Rayo kwam in de Madrileense derby al na drie minuten op voorsprong. De 20-jarige Guinees Alhassane Bangoura was daarvoor verantwoordelijk. Na ruim een halfuur werd het via Leo Baptistao 2-0 en die stand bleef tot ver in de blessuretijd op de borden staan. Toen redde Falcao nog wel de eer van Atlético, maar de opleving kwam te laat.

Espanyol zette zondag zijn opmars voort door met 4-0 te winnen bij Athletic Bilbao. Hector Moreno, Victor Sanchez, Christian Stuani en Joan Verdu scoorden de treffers voor de ploeg uit Barcelona die begin december nog laatste stond, maar inmiddels de nummer vijftien is.

Real Sociedad won met 2-1 bij Real Zaragoza. Antoine Griezmann opende de score voor de Basken en nog voor rust deed ook Imanol Agirretxe een duit in het zakje. In de 91e minuut deed Antonio 'Apoño' Galdeano vanaf de strafschopstip iets terug namen Zaragoza.