Trainer Shakhtar baalt van vertrek Willian

Willian verruilde vandaag Shakhtar Donetsk voor het steenrijke Anzhi Makhachkala, dat diep in de buidel tastte voor de spelverdeler. Shakhtar-trainer Mircean Lucescu reageert tegenover Sport-Express op de beslissing van Willian om een transfer te maken.

Lucescu geeft aan dat de speler vol voor een vertrek uit Oekraïne gaat. "Het is zijn beslissing en die moeten we respecteren. Er is een club die bereid is om de clausule, die in zijn contract staat, volledig te betalen. Hij ging akkoord met een transfer."

"Er is niets dat ik daar tegen kan doen", vervolgt Lucescu. "Ik zal je eerlijk vertellen. Ik probeerde hem ervan te overtuigen om te blijven. Omdat ik denk dat zijn beslissing te haastig en zonder goed nadenken genomen is. Hij is als een zoon voor mij."

"Hij kwam naar Shakhtar als een kind en vertrekt als 24-jarige man. Ik vertelde hem dat hij hier meer zou bereiken toen hij vertrok. Waarom hij niet luisterde? Ik denk dat hij onder grote druk van zijn agent stond. Ook zijn familie speelde daar een rol bij."