Redelijke loting Jong Oranje kwalificatie EK onder 21

Op het hoofdkwartier van de UEFA in het Zwitserse Nyon was vanmorgen de loting voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap voor spelers tot 21 jaar 2015 in Tsjechië. Jong Oranje werd in groep drie gekoppeld aan Schotland, Slowakije, Georgië & Luxemburg. 

Jong Oranje nam het ook in de vorige kwalificatiecyclus ook al op tegen Schotland en Luxemburg. Thuis werd met 1-2 verloren van de Schotten en uit werd met 0-0 gelijkgespeeld. Luxemburg werd met 4-0 en 5-0 verslagen. Slowakije is ook geen onbekende voor  Jong Oranje. De ploeg onder leiding van Cor Pot kwalificeerde zich voor het EK door het Slowaakse twee keer met 2-0 te winnen.

De vijf landen zullen een volledige competitie afwerken, de winnaar van de groep plaatst zich de playoffs. Naast de tien groepswinnaars zullen ook de vier beste nummers twee zich kwalificeren voor het EK. Het EK in 2015 zal tevens het kwalificatietoernooi zijn voor de Olympische Spelen.

Jong Oranje speelt in juni het EK onder 21 in Israël. In de groep zal gespeeld worden tegen Duitsland, Spanje en Rusland. De andere groep bestaat uit gastland Israel, Engeland, Noorwegen en Italië.