AZ versterkt zich met IJslandse spits

AZ heeft een nieuwe spits aangetrokken. De negentienjarige IJslander Aron Johansson komt over van het Deense AGF Aarhus. Vandaag zal de jonge aanvaller een medische keuring ondergaan, om vervolgens een meerjarig contract te ondertekenen.

Johansson, die AZ ongeveer anderhalf miljoen euro kost, zal nog niet direct in de selectie van trainer Gertjan Verbeek worden opgenomen. "Hij herstelt nog van een liesbreuk", liet de coach op de website van AZ weten. "We gaan het met hem rustig aan doen. In de eindfase van een revalidatie is voorzichtigheid geboden."

Afgelopen augustus kwam Johansson in het nieuws toen hij de snelste hattrick ooit in de Deense competitie maakte. De IJslandse spits had hier slechts drie minuten en vijftig seconden voor nodig.

Net als technisch directeur Earnest Stewart en aanvaller Jozy Altidore is Johansson geboren in de Verenigde Staten. Daardoor kan hij zowel voor IJsland als de VS uitkomen. Op het veld kan hij zowel in de spits als op de vleugels uit de voeten. In IJsland kwam hij voor dezelfde ploeg uit als AZ-speler Johann Berg Gudmunddson.