Willian droomt van de Premier League

De Braziliaanse spelmaker Willian van Shakhtar Donetsk heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland. Dat laat de 24-jarige middenvelder weten aan Goal.com. De Braziliaanse international heeft zich dit ontwikkeld tot een sterspeler op Europees niveau.

In de zomer van 2007 vertrok hij naar Shakhtar Donetsk en schittert in de Champions League op de Europese voetbalvelden. Zijn goede spel zorgt ervoor dat de interesse van topclus toeneemt. Onder andere Chelsea en Tottenham Hotspur werden gelinkt aan de spelverdeler, maar zetten die interesse niet door omdat Shakthar de speler niet zomaar laat vertrekken.

Willian was daar niet blij mee. "Ik was teleurgesteld over wat er gebeurde, omdat grote clubs als Chelsea en Tottenham mij wilde hebben. Iedere speler droomt er van om in de Premier League te spelen", zegt de Braziliaan tegen Goal.com. "Maar ik heb het nu achter me gelaten en richt me inmiddels weer volledig op mijn prestaties binnen de lijnen."

Toch heeft de 24-jarige spelverdeler nog altijd de wens om naar een grotere club te vertrekken. "Ik heb geen haast, maar de clubleiding kent mijn standpunt. Ze weten dat ik op den duur een transfer wil maken omdat ik veel ambitie heb. Italië, Spanje of Engeland lijkt me geweldig om te voetballen. Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Shakhtar en zal in die tijd gewoon mijn best doen."

Een verblijf bij Chelsea of Tottenham Hotspur ziet Willian dus wel zitten, zo laat hij weten. "Dat zijn clubs met veel traditie. Chelsea heeft de Champions League laatst nog gewonnen en Tottenham heeft met André Villas-Boas een uitstekende trainer. De transfermarkt is nog een paar dagen open, maar er is momenteel geen aanbod van één van die clubs. Ik wil me nu gewoon op Shakhtar richten en hoop dat we kunnen blijven presteren in de Champions League."