Topman steelt bedrijfsgeheimen AMD

Oud-topman Robert Feldstein en drie hooggeplaatste managers hebben vertrouwelijke gegevens van hardwarefabrikant AMD doorgespeeld aan concurrent Nvidia. AMD heeft de vier oud-medewerkers aangeklaagd, zo blijkt uit documenten van een rechtbank in de Amerikaanse staat Massachusetts. De vier werken nu voor Nvidia.

Feldstein zette de bestanden enkele dagen voor zijn vertrek op een externe harddisk, zo zou blijken uit eigen forensisch onderzoek van AMD. Ook topmanagers Manoo Desai, Nicolas Kociuk en Richard Hagen zouden documenten hebben doorgesluisd.

Feldstein was onder meer betrokken bij de samenwerking met Microsoft en Nintendo. AMD leverde grafische processoren voor de Xbox 360 en Nintendo Wii.

AMD en Nvidia zijn bekend van hun grafische chips. Zowel pc's als spelcomputers kunnen gebruikmaken van de hardware die de twee bedrijven produceren. AMD levert chips voor de Wii U en de nog te verschijnen PlayStation 4. Nvidia kondigde vorige week de Nvidia Shield aan, een eigen draagbare spelcomputer.