[AO] Azarenka simpel door in Melbourne

Victoria Azarenka is de route naar titelprolongatie op de Australian Open goed begonnen. De wereldlijstaanvoerder uit Wit-Rusland zegevierde met 6-1 en 6-4 over de Roemeense Monica Niculescu. Azarenka veroverde vorig jaar in Melbourne haar tot dusver enige grandslamtitel door de Russin Maria Sharapova in de finale te verslaan.

Serena Williams kruiste in de eerste ronde eveneens de degens met een Roemeense. De Amerikaanse nummer drie van de plaatsingslijst had geen enkele moeite met Edina Gallovits-Hall en gunde haar geen enkele game: 6-0 en 6-0. In de tweede set maakte Gallovits-Hall slechts zes punten.

In het eerste bedrijf was er nog wel een schrikmomentje voor Williams, die bij een 4-0 voorsprong hard onderuit ging. Ze blesseerde daarbij haar rechterenkel. Williams kon na een korte behandeling de strijd hervatten. De nummer drie van de wereld jaagt in Melbourne na winst op Wimbledon en de US Open op haar derde opeenvolgende grandslamtitel.

Sara Errani overleefde de eerste ronde niet. De Italiaanse (7) moest met tweemaal 6-4 haar meerdere erkennen in Carla Suarez Navarro uit Spanje. Errani bereikte vorig jaar nog de finale van Roland Garros. Voormalig nummer een van de wereld Caroline Wozniacki maakte geen fout. De Deense (10) rekenende in drie sets af met Sabine Lisicki uit Duitsland: 2-6, 6-3 en 6-3.

Het vrouwentoernooi is overigens al zonder Nederlandse inbreng. Arantxa Rus en Kiki Bertens werden maandag op de openingsdag meteen uitgeschakeld.