Taylor: "Van Gerwen de beste"

Darter Phil Taylor verwacht dat de finale van het WK Darts tegen Michael van Gerwen een zware dobber wordt, waarin hij mogelijk het onderspit delft. "Als ik op mijn best speel en Mike doet dat dinsdagavond ook dan vrees ik de finale te verliezen", aldus Taylor tegenover de BBC.

Voor de camera van de Britse omroep leek The Power geen last meer te hebben van de griepklachten, waar hij naar eigen zeggen in de gewonnen halve finale tegen Raymond van Barneveld (6-4) nog mee tobde. Taylor liet het handgemeen na de wedstrijd ook de revue passeren. 

"Nu schaam ik me ervoor, ik voelde me niet echt goed, was ook een beetje geïrriteerd, Raymond schudde nogal hard mijn hand en toen reageerde ik wat overdreven. Het zal nooit meer gebeuren, we hebben het inmiddels uitgepraat."

Voor Taylor is Mighty Mike de favoriet voor het winnen van de finale. "Michael is momenteel in bloedvorm, dat zag je niet alleen bij die 'negen-darter' maar ook in de rest van de partij liet hij zien dat hij niet van de wijs te brengen was."

De laatste keer dat beide heren elkaar ontmoetten, was afgelopen november tijdens de 2012 Grand Slam of Darts. Van Gerwen won toen  in de tweede ronde van Taylor met 10-5 in legs.