EA stopt met ondersteuning oudere spellen

Het Amerikaanse gamebedrijf Electronic Arts legt in januari verschillende diensten stil van oudere games. Sportspellen uit 2010, bijvoorbeeld FIFA 11 en Madden NFL 11, kunnen dan niet meer online gespeeld worden. Ook de online diensten voor De Sims 2 verdwijnen. Dat heeft Electronic Arts bekendgemaakt.

Het stopzetten van de online diensten voor oudere games is gebruikelijk. De kosten van het serveronderhoud wegen niet meer op tegen het aantal spelers. In de laatste drie maanden van dit jaar zette Electronic Arts al zeven spellen op zwart, waaronder De Sims 3: Huisdieren voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Dit jaar kent de uitgever hits met het voetbalspel FIFA 13, waarvan 7,4 miljoen exemplaren werden verkocht in een maand, en het ruimteavontuur Mass Effect 3. Maar de verkoop van bijvoorbeeld Medal of Honor: Warfighter valt dermate tegen, dat analisten denken dat Warfighter het einde van de reeks betekent. Het Amerikaanse gamebedrijf wil zich steeds meer richten op het aanbieden van downloadbare extra's en online diensten.