Maradona snapt Mourinho inzake Casillas

Diego Maradona vindt dat José Mourinho Real Madrid-doelman Iker Casillas geen uitleg verschuldigd is. De Portugees zette het clubicoon bij het slot van 2012 op de bank.

Mourinho gaf tegen Málaga (3-2 verlies) de voorkeur aan Antonio Adan, die volgens de trainer van Real op dit moment beter is dan Casillas. De beslissing zou echter gebaseerd zijn op een vertroebelde relatie tussen Mourinho en Casillas. "Ik vind het geweldig dat Mourinho Casillas op de bank heeft gezet", zegt Maradona. De Argentijn was dit weekend samen de coach van Real op een persconferentie in Dubai.

"Mourinho is de baas. Het is zijn beslissing. Het maakt niet uit wat Casillas of anderen ervan vinden. Je huurt een trainer in en dan moet je hem steunen. Als hij voor een keeper kiest, steun je hem. Als hij voor een rechtsback kiest, steun je hem. Ik vind Mourinho een fenomeen", aldus de werkloze Maradona.

"Net als Pep Guardiola heeft hij een geweldige persoonlijkheid en hij heeft altijd goed ideeën. Zij hebben alles in zich om een groep te leiden. Dat is niet makkelijk. Het is lastig om veel verschillende neuzen in dezelfde richting te krijgen."