Sneijder: "EK was niet zo heftig"

Wesley Sneijder denkt niet dat de sfeer in de groep dusdanig slecht was dat het invloed had op de resultaten bij het afgelopen Europees Kampioenschap."Na het EK kreeg een aantal spelers de zwartepiet toegespeeld", zegt Wesley Sneijder in De Telegraaf over het teleurstellende verloop van het EK.

"Jongens die naar de pers zouden hebben gelekt en spelers, die als sfeerverziekers werden neergezet. Soms leek het misschien zo, ook voor ons, maar achteraf is het allemaal niet zo heftig geweest. Maar je verliest, verliest en verliest. Dan wordt elke kleine irritatie een grote. Als je met 23 man naar een toernooi gaat, spelen er altijd zaken", aldus Sneijder

Uit onderzoek van de KNVB werd de schuld bij de fitheid van de selectie gelegd De aanvoerder van Oranje vindt het onderzoek overbodig "Ik kan er niet zo veel mee. Als we de openingswedstrijd tegen de Denen nog 99 keer spelen, winnen we 99 keer. Bij vlagen was het écht goed en we kregen negen of tien opgelegde kansen. Winnen we, dan hoorde je echt niemand over onze fitheid. Zeker weten. Op het WK was het alleen maar hosanna, terwijl we de eerste duels niet goed speelden."

Sneijder kijkt uit naar het volgende eindtoernooi met Oranje, waarin hij voor het eerst aanvoerder zal zijn. De middenvelder is blij met de nieuwe aanwas van talenten in de selectie en had met name voor Bruno Martins Indi lovende woorden. "Hij is niet alleen een groot talent, maar ook direct, open en daardoor heel grappig. Ik denk dat hij in alle opzichten een meerwaarde is. Zulke jongens heb je nodig in de selectie. Het is nu aan hem om zo goed te blijven presteren, dat de bondscoach niet om hem heen kan. Maar daar heb ik alle vertrouwen in."

Over de toekomst is de oud Ajacied nuchter "Het is wel duidelijk dat het voor alle partijen het beste is dat ik deze winter een mooie transfer maak. En anders? Dan blijf ik. Ik heb na dit seizoen nog een contract tot medio 2015 bij Inter."