Timmermans wil meer twitterende diplomaten

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) heeft geen problemen met diplomaten die actief zijn op sociale media. Hij wil zelfs stimuleren dat zijn ambtenaren in den vreemde via Twitter en Facebook laten zien wat ze doen. Uitglijders van twitterende diplomaten beschouwt hij als 'politiek risico' dat voor zijn rekening komt, zegt hij dinsdag in NRC Handelsblad.

Volgens Timmermans moet zijn ministerie, dat fors moet bezuinigen, veel meer uitdragen waarmee het zich bezighoudt. "Ik wil graag veel zichtbaarder maken wat wij eigenlijk doen." Hij wil een 'list' verzinnen om sluiting van ambassades tegen te gaan. "Het enige kapitaal dat we in het buitenland hebben zijn onze mensen en onze vertegenwoordigingen."

Diplomaten moeten daarom van Timmermans actiever worden op sociale media. "Laat de mensen maar zien wat ze kunnen, zodat in Nederland breder bekend wordt hoe goed we zijn."

Timmermans sloot vorige maand zijn eigen Facebook-pagina. De bewindsman werd via dat medium hard aangevallen op zijn beleid ten aanzien van het Palestijns-Israëlisch conflict en besloot daarom het sociale netwerk te verlaten. Dinsdag besloot hij zijn Facebook-pagina weer te openen.


Timmermans wil meer twitterende diplomaten (Foto: Novum)