Tineke Schouten baalt van harde werken

Tineke Schouten verwijt zichzelf nog steeds dat ze jaren geleden vol voor haar carrière ging. "Toen mijn oudste dochter net geboren was, moest ik harder werken dan ooit. Daardoor heb ik veel van haar eerste levensjaren gemist", blikt de cabaretière donderdag terug in De Telegraaf.

Ook toen haar tweede dochter ter wereld kwam, ging Schouten al snel weer aan de slag. "Ik dacht: als ze geboren is, pen ik de hele voorstelling achter elkaar op. Toen ben ik mezelf echt voorbijgehold." Nu de 58-jarige Schouten oma is, ziet ze wat ze vroeger heeft gemist. "Als ik zie hoeveel tijd mijn dochter aan haar kinderen schenkt, dan denk ik weer: had ik maar ..."

Toch heeft Schouten, die dit jaar haar dertigjarig artiestenjubileum viert, geen spijt. "Iedere keer als ik het slotapplaus hoor, besef ik hoeveel geluk ik heb gehad dat mijn meisjesdroom op het nippertje is uitgekomen. Natuurlijk zijn er dingen die ik beter had kunnen doen. Uiteindelijk word ik liever herinnerd als een goede moeder dan als een goede cabaretière."