Elf tips over liquidatie Stanley Hillis

Een uitzending van Opsporing Verzocht over de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Stanley Hillis heeft elf tips opgeleverd. "We onderzoeken de tips op bruikbaarheid", zegt een politiewoordvoerder woensdagochtend. Het valt volgens hem nog niet te zeggen of de gouden tip ertussen zit.

In de uitzending werden bewakingsbeelden getoond die bij de liquidatie zijn gemaakt. De schutter komt niet herkenbaar in beeld, maar de politie hoopt dat hij te herkennen is aan zijn loopje dat te zien is op beelden die vijf maanden later zijn gemaakt. Het is overigens niet zeker of de man op die beelden de schutter is.

De 64-jarige Hillis werd in februari vorig jaar doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Hij werd op dat moment op een afstand van enkele meters door rechercheurs in een aanhangwagen afgeluisterd. Zij waren echter niet in staat de man die Hillis doodschoot aan te houden.

Op het hoofd van Hillis stond een hoge prijs in de onderwereld. Voor de moord op de crimineel is nog niemand aangehouden.

Hillis werd al sinds de jaren tachtig gerekend tot de top van de Amsterdamse onderwereld. In 1979 schoot hij een politieagent dood. De in 2004 vermoordde vastgoedmagnaat Willem Endstra zei dat hij door Hillis, Willem Holleeder en Dino S. werd afgeperst.