Timmer positief over voortbestaan AGOVV

Directeur Henk Timmer denkt dat AGOVV Apeldoorn binnen een maand haar toekomst in het profvoetbal kan veiligstellen. De Apeldoornse club heeft een miljoen euro nodig om van de ondergang gered te worden, zo laat Timmer aan Voetbal International weten.

Een faillissement lag in het verschiet omdat de belastingdienst deze had aangevraagd. De rechtbank in Zutphen geeft de Apeldoorners nog vier weken de tijd om het geld bijeen te sprokkelen, zo hoorde AGOVV vandaag.

"Er werd ons nul procent kans op overleven toegedicht en we hebben nu vier weken extra om te laten zien dat ons plan gaat werken", verklaart Timmer. "Daar hebben we wel onze investeerders en de gemeente hard voor nodig. De rechter heeft er in ieder geval vertrouwen in."

Een faillisement zou betekenen dat spelers en stafleden allemaal zonder werk komen te zitten. Ook het voortbestaan van de amateurafdeling van de club komt dan in het geding. "Als een soort van troubleshooter ga ik er alles aan doen om te vechten voor iedereen die hier werkt", laat Timmer weten.

De directeur ontkent dat Vitesse-eigenaar Merab Jordania AGOVV van de ondergang zou willen redden. "Dat is een broodje aap-verhaal. Wij hebben een samenwerkingsverband met Vitesse, maar dat is het."