Glock: "Geld nodig voor stap voorwaarts"

Timo Glock wil dolgraag met het Formule 1-team Marussia een stap voorwaarts op de grid gaan maken. De Duitser beseft dat hiervoor wel een zak geld nodig is, zo meldt hij aan Autosport. Dit seizoen eindigde het team als elfde en voorlaatste in het constructeurskampioenschap.

Glock: "We weten allemaal dat als je grote stappen wilt maken, je geld nodig hebt om dat te bereiken. We ontwikkelen de auto naar onze mogelijkheden, maar de rest doet dat sneller en met meer geld. Het doel is dus om voor volgend seizoen een groter budget te hebben. Geld is hiervoor de sleutel."

"We hebben aan het begin van het jaar ook maar aan één van de drie tests meegedaan. Daarnaast kwam de ontwikkeling in de windtunnel pas laat op gang. Tel daarbij op dat wij in tegenstelling tot Caterham geen KERS hadden. Kortom, we hadden ze kunnen verslaan als we eerder hadden kunnen testen en ontwikkelen."

Marussia kwam in 2012 goed op gang en stond lang op de tiende plaats in het constructeurskampioenschap. Pas in de laatste race in Brazilië wist Vitaly Petrov met een elfde plaats Caterham in het kampioenschap voor Marussia te krijgen.