Minispoorboekje slaat goed aan

Het nieuwe papieren minispoorboekje van reizigersorganisatie Rover blijkt goed te verkopen. In een week tijd zijn bij de stationsboekhandels van AKO al bijna tienduizend exemplaren verkocht, meldt Rover dinsdag.

De NS geeft sinds 2010 geen spoorboekje meer uit omdat de vertrektijden ook digitaal zijn op te zoeken. De goede verkoop van het minispoorboekje toont volgens Rover aan dat er nog altijd behoefte aan een papieren versie is.

Van het laatste spoorboekje van de NS werden in een jaar tijd achttienduizend stuks verkocht, voornamelijk via de NS-loketten. Het minispoorboekje van Rover en treinreiziger.nl zit dus in een week tijd al over de helft van dat aantal. Van het boekje zijn tienduizend exemplaren gedrukt. Als de vraag groot blijft, wordt een herdruk overwogen.

Het minispoorboekje is overigens minder volledig dan het oude spoorboekje van de NS. In het boekje van Rover staan alleen de vertrektijden van intercity's, terwijl in het boekje van de NS ook de tijden van stoptreinen en sprinters werden vermeld.