Sparta-directeur Vloet kwaad op Van Praag

Sparta-directeur Wiljan Vloet is kwaad op Michael van Praag. De voorzitter van voetbalbond KNVB had gisteren op VI-radio uitgehaald naar Sparta-trainer Michel Vonk die in zijn ogen veel te fel had gereageerd op de rode kaart die Donovan Deekman voorgehouden kreeg.

Deekman kreeg een rode prent nadat hij op op tegenstander Jurgen Mattheij was gaan staan. Dit gebeurde juist in het weekend waarin de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd herdacht. De Sparta-spelers accepteerden de beslissing van de scheidsrechter niet en belaagden hem massaal, terwijl aan de zijlijn Vonk tekeer ging. Dit vond Van Praag ongepast, zeker omdat Vonk het in zijn commentaar na afloop van het duel nog opnam voor Deekman.

Vloet vindt dat Van Praag met zijn kritiek eerst naar Sparta had moeten gaan voor het in de openbaarheid te brengen. "Van Praag oordeelt respectloos over mensen zonder ze eerst te bellen. Op dat niveau werk ik niet. Het is niet zo netjes. Als hij iets heeft, dan kan hij me bellen. Hij had kunnen vragen wat we er zaterdag en zondag aan hebben gedaan. Dan hadden we erop kunnen reageren."