[CT] Oranjemannen beginnen met zege

De Nederlandse hockeymannen zijn de Champions Trophy begonnen met een 3-1 overwinning op Pakistan. De Aziaten kwamen nog wel op voorsprong, maar na rust trok Oranje de verdiende zege alsnog naar zich toe.

Nederland was in het eerste kwartier al een paar keer dichtbij de 1-0, maar het was Pakistan dat halverwege de eerste helft uit een counter verrassend op voorsprong kwam. Na voorbereidend werk van Shakeel Abbasi zorgde Muhammed Waqas voor de 1-0.

Oranje kreeg kort voor rust zijn derde strafcorner, maar op dat moment stonden Jeroen Hertzberger, Wouter Jolie en Glenn Schuurman niet in het veld, waardoor Valentin Verga de schutter werd. De sleeppush is zeker geen specialiteit van de aanvaller, maar zijn harde en lage inzet leverde via de rebound toch een treffer op. Via de voet van de keeper kwam de bal voor de stick van Sander de Wijn, die de 1-0 maakte, wat ook de ruststand was.

Tien minuten na de pauze was De Wijn opnieuw trefzeker, weer uit een strafcorner. Dit keer niet uit een rebound, maar na een effectieve variant. Wouter Jolie sloeg de bal precies in de stick van aangever De Wijn, die bij de eerste paal helemaal vrij stond: 2-1 Oranje zonder erkende strafcornerschutters als Mink van der Weerden (geblesseerd), Roderick Weusthof (gestopt) en Taeke Taekema (uit beeld bij Oranje) ook rechtstreeks uit een korte hoekslag kan scoren bewees Jeroen Hertzberger een klein kwartier voor tijd. De topscorer van de Rabo Hoofdklasse sleepte de 3-1 tegen de plank en gooide de wedstrijd in het slot. Nederland kreeg nog enkele grote kansen, maar het bleef bij 3-1.