Nintendo roept Sony en Microsoft op tot innovatie

Sony en Microsoft moeten volgens Nintendo met nieuwe ideeën komen. Alleen het krachtiger maken van een spelcomputer is volgens topman Reggie Fils-Aime van Nintendo niet genoeg om succes te garanderen. Dat zei hij in een interview met techwebsite Cnet. Nintendo's nieuwste spelcomputer is uitgerust met een tabletcontroller.

Fils-Aime weerlegt aantijgingen dat de Wii U, de eerste spelcomputer van Nintendo die HD-beelden af kan spelen, een simpele inhaalrace is. "Voor ons betekent elke nieuwe spelcomputer het brengen van nieuwe spelervaringen", zei hij. De tabletcontroller kan als verlengstuk gebruikt worden bij het spelen van een game, maar ook als vervanging van de klassieke afstandsbediening voor de televisie.

De Wii U is sinds 18 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Binnen een week tijd is de spelcomputer vierhonderdduizend keer verkocht. De Wii U is vrijdag ook verkrijgbaar in Nederland. Wanneer Sony en Microsoft met de opvolgers van de PlayStation 3 en Xbox 360 komen, is nog niet bekend.


Nintendo roept Sony en Microsoft op tot innovatie