Maldonado krijgt gridstraf opgelegd

Pastor Maldonado heeft voor de Grand Prix van Brazilië een gridstraf van tien plaatsen opgelegd gekregen. Aanleiding hiervoor is dat de Williams-coureur zijn derde waarschuwing van het seizoen opgelegd heeft gekregen, iets wat hem straf oplevert. Hij zal hierdoor morgen als zestiende gaan starten.

Maldonado miste in het tweede deel van de kwalificatie een weging en Williams greep niet op tijd in om de auto alsnog aan de FIA aan te bieden voor een weegmoment. De FIA pikt tijdens de trainingen of kwalificatie af en toe een bolide eruit om deze te laten wegen. Hiervoor springt in de pits een licht op rood, waarna een coureur de auto meteen richting weegbrug moet sturen. Maldonado gaf hier geen gehoor aan.

Hetzelfde overkwam vorige week Mark Webber in de Verenigde Staten, maar toen bracht Red Bull de bolide alsnog naar de keuring, waardoor de Australiër er zonder straf vanaf kwam. Voor Maldonado gold dit vandaag niet. De Venezolaan trainde op Interlagos naar een zesde positie, maar ziet deze door de gridstraf veranderen in een veel minder gunstige zestiende plaats.