[Bundesliga] HSV verliest wedstrijd en Van der Vaart

Hamburger SV heeft vrijdag met 2-0 verloren van promovendus Fortuna Düsseldorf. De Noord-Duitsers beleefden sowieso weinig plezier aan hun trip naar Düsseldorf. Spelmaker Rafael van der Vaart viel na ruim een halfuur uit met wat leek op een hamstringblessure. Voor Fortuna is het de eerste thuiszege in dit Bundesligaseizoen.

De wedstrijd in Düsseldorf kende al een tumultueus begin. Door overdadig vuurwerk van de fans van de thuisploeg begon het duel later. Fortuna liet zich vervolgens van zijn beste kant zien en bood HSV goed weerwerk. Evenwel kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Op slag van rust rondde Robbie Kruse een counter goed af.

In de tweede helft kreeg HSV een nieuwe dreun te verwerken. Stefan Reisinger dribbelde door de verdediging van de Hamburgers heen en scoorde met een droge knal de tweede Düsseldorfse goal van de avond. De bezoekers probeerden nog wel wat terug te doen, maar zelfs een eretreffer zat er niet in. Fortuna klimt dankzij de drie verdiende punten van de zestiende naar de dertiende plaats. HSV blijft voorlopig negende.