Snookeraar Brecel naar hoofdtoernooi UK Championship

Snookeraar Luca Brecel heeft het hoofdtoernooi bereikt van de UK Championship. Na het WK het belangrijkste toernooi in het snooker. In de vierde kwalificatieronde versloeg hij Peter Ebdon met 6-1. De zeventien jarige Belg was in april dit jaar de jongste WK-deelnemer ooit. 

Brecel wordt niet de jongste speler ooit op een UK Championship, maar wel de jongste die zich voor het WK én voor het UK plaatst in één en hetzelfde kalenderjaar. Er stond al snel 3-0 op het bord met twee breaks van 78 en 80. Brecel speelde goed, maar het was ook Ebdon die heel erg tegen viel. Hij gaf veel cadeautjes weg waar Brecel dankbaar gebruik van maakte. 

Na vijf gewonnen frames voor Brecel ging het zesde frame naar Ebdon. Het frame daarna was rommelig maar werd gewonnen door Brecel waarmee hij zijn kwalificatietraject succesvol afsloot. Eerder rekende hij af met Scott Donaldson(6-5),  Peter Lines(6-4) en Liu Chuang(6-3). 

In de eerste ronde zal Brecel het op moeten nemen tegen Ricky Walden, de nummer elf geplaatst. Ook snookerlegende Steve Davis mag aan het hoofdtoernooi deelnemen. Hij won van Jamie Burnett met 6-2. Davis zal spelen tegen Ali Carter in de eerste ronde. Het toernooi begint op 1 december met de finale acht dagen later.