Benítez tot einde seizoen naar Chelsea

Rafael Benítez zwaait tot het einde van het seizoen de scepter over de selectie van Chelsea. Dit meldt The Daily Mail op zijn website. De Spanjaard volgt daarmee Roberto di Matteo op, die eerder vandaag vanwege tegenvallende resultaten werd ontslagen.

De keuze is in elk geval opmerkelijk te noemen, aangezien Benítez bij lang niet alle fans van The Blues even populair is. Dit heeft te maken met zijn verleden bij Liverpool, waar hij tussen 2004 en 2010 de functie van hoofdcoach vervulde. Na zijn verleden bij The Reds was hij nog enkele maanden werkzaam voor Internazionale.

In een verklaring van Chelsea stond onder meer: "De eigenaar en Raad van Bestuur zijn van mening dat met de komst van Rafael Benítez veel ervaring op het hoogste niveau wordt binnengehaald. Hij moet ervoor gaan zorgen dat de gestelde doelstellingen alsnog behaald worden."

Daarnaast gaan er ook al geruchten over de definitieve opvolger van Di Matteo. Eerder vandaag werd de voormalig trainer van FC Barcelona, Pep Guardiola, genoemd. Hij werd in Engeland gezien en had zeer waarschijlijk een onderhoud met een delegatie van Chelsea. Op dit moment geniet de Spanjaard nog van een welverdiende sabbatical in New York.