Verbeek: "Wij waren voetballend beter"

AZ heeft zich tegen ADO Den Haag niet geheel weten te herstellen van de nederlaag tegen VVV-Venlo. Trainer Gertjan Verbeek kon leven met 2-2, al vond hij zijn ploeg de betere.

"Ik vond ons voetballend beter, maar we misten in de slotfase de kracht om nog echt het verschil te maken. Toen was ADO eigenlijk nog gevaarlijker", liet Verbeek optekenen door NUsport. AZ gaf in Den Haag een 0-1 voorsprong weg, maar kwam via clubtopscorer Jozy Altidore ook weer op gelijke hoogte.

"We maken het onszelf onnodig moeilijk", constateerde Verbeek. "Aan de 1-1 gaat een knullige terugspeelbal van Etiënne Reijnen vooraf. Die moet de bal natuurlijk naast het doel terugspelen. Dat hebben ze mij in ieder geval geleerd. De 2-1 van ADO ontstaat uit een dubieuze strafschop", doelde de trainer van AZ op een overtreding van Nick Viergever op Rydell Poepon.

"Aldoende leert men", concludeerde Verbeek, die met AZ teleurstellend dertiende staat. "'Maar het kost helaas wel punten. We zijn soms naïef. Neem nou zo'n Esteban die zijn doel uit rent bij zo'n opstootje. Even later vergeet hij bijna de bal te pakken. Dat moet er uit. Voetballend krijgen we het gelukkig steeds beter op de rails."