Spelers NAC waren uitgekeken op Karelse

John Karelse was niet langer te handhaven als trainer van NAC Breda. Dat zei algemeen directeur Stefaan Eskes dinsdag op de persconferentie waar het ontslag van de trainer werd toegelicht. "De acceptatie voor John vanuit de spelersgroep is in de afgelopen weken tot een minimum gedaald en dat hebben we gesignaleerd in de directie."

NAC staat na negen speelronden op de voorlaatste plaats in de Eredivisie en volgens Eskes was er onder Karelse geen zicht op betere tijden. "We hebben gezien dat hij in de afgelopen periode meer en meer grip op het team aan het verliezen was en de slechte resultaten hebben daar als katalysator aan meegewerkt. We hadden niet het vertrouwen dat dit zou verbeteren."

Volgens technisch directeur Jeffrey van As leeft NAC op dit moment ver onder zijn stand. "We mikken op een plaats tussen de tien en veertien en dat is niet veranderd", vertelde de oud-speler van de club. "Ik ben ervan overtuigd dat deze doelstelling haalbaar moet zijn. Ik kijk niet zozeer naar de beperkingen van dit team, maar meer naar de mogelijkheden."

Met de zoektocht naar een opvolger is NAC naar eigen zeggen nog niet begonnen. "We willen eerst alle zaken met de vorige trainer netjes afhandelen, daarna gaan we pas op zoek naar een nieuwe", meldt Van As. Voorlopig staat Adri Bogers als interim-trainers voor de groep.