[MLB] San Francisco slaat zich naar World Series

De honkballers van de San Francisco Giants hebben maandagavond overtuigend de World Series bereikt. De ploeg won voor eigen publiek het beslissende zevende duel in de finale van de National League met 9-0 van titelverdediger Saint Louis Cardinals. In de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie neemt San Francisco het op tegen Detroit Tigers.

Lang zag het ernaar uit dat Saint Louis zich voor het tweede jaar op rij ging plaatsen voor de World Series. De winnaar van vorig jaar leidde in de best-of-seven serie met 3-1. Met twee overwinningen op rij dwong San Francisco een zevende wedstrijd af in het eigen AT&T Park.

Voor eigen publiek lieten de Giants er geen enkele twijfel over bestaan wie zich zou gaan plaatsen voor de seizoensfinale van de Major League. Na drie innings stond er al een 7-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord.

Cardinals-werper Kyle Lohse stond toen al niet meer op de heuvel. Hij werd in de derde inning, bij een 2-0 achterstand, met alle honken vol, van de heuvel afgehaald door manager Mike Matheny. Zijn vervanger, Joe Kelly, deed het nog slechter. Kelly zag op zijn eerste worp drie mensen van San Francisco over de thuisplaat komen.

Die klap kwam de titelverdediger niet meer te boven. In de laatste twee slagbeurten voerden de Giants de score zelfs nog verder op naar 9-0. Dit staat in schril contrast met de Cardinals die in de laatste drie wedstrijden slechts één schamel punt bijeen wisten te slaan.

Voor San Francisco is de tweede keer in drie jaar dat het zich plaatst voor de World Series. In 2010 won de ploeg van manager Bruce Bochy van Texas Rangers. Tegenstander Detroit won de finale voor het laatst in 1984. De eerste wedstrijd is woensdag in het stadion van de Giants.


San Francisco slaat zich naar World Series (Foto: Novum)