[Serie A] Knappe inhaalrace van Stekelenburgs Roma bij Genoa

Maarten Stekelenburg heeft zich zondagavond in de Serie A met AS Roma knap teruggevochten. De Nederlandse doelman was bij Genoa na een kwartier al tweemaal gepasseerd, maar won uiteindelijk met zijn ploeg met 4-2. De Romeinen stegen door de vierde seizoenszege naar de vijfde plek in de Serie A, met veertien punten uit acht duels.

Genoa opende sterk en leidde binnen vijftien minuten met 2-0 door goals van Juraj Kucka en Bosko Jankovic. Nog voor rust kwam Roma langszij via Francesco Totti en Daniel Osvaldo. Nogmaals Osvaldo en Erik Lamela stelden in de tweede helft de zege veilig.

De goal van Totti was zijn 217e in de Serie A ooit. Daarmee nestelde de 36-jarige aanvaller zich alleen op de derde plaats van de topscorerslijst aller tijden. Totti moest de derde plaats eerst delen met Giuseppe Meazza en José Altafini. De Italiaan heeft nummer twee Gunnar Nordahl met 225 goals in zicht. Silvio Piola's record van 274 goals is nog heel ver weg.