Wedstrijd schorsing coach Girard voor middelvinger

De Europese voetbalbond UEFA heeft René Girard voor een duel geschorst. Als de coach van Montpellier binnen drie jaar weer in de fout gaat, wordt hij nog een wedstrijd geschorst, meldt de UEFA woensdag. Girard stak vorige week na afloop van het Champions Leagueduel bij Schalke 04 zijn middelvinger op naar trainer Huub Stevens.

Girard en Stevens hadden het tijdens het duel in de Veltins-Arena stevig aan de stok. Stevens stelde dat Girard bij iedere overtreding van Schalke 'om een gele kaart vroeg'. De Fransman reageerde na het laatste fluitsignaal zijn frustraties op de Nederlandse coach af, nadat zijn ploeg in de blessuretijd de gelijkmaker had gemaakt.

Girard moet als gevolg van zijn 'onbehoorlijke gedrag' tegenover de Nederlandse trainer van de Duitse club ook een boete van vijf duizend euro betalen. Daarnaast beboette de UEFA ook Montpellier. De Franse landskampioen moet een boete van zeventien duizend euro betalen omdat de fans vuurwerk afstaken. Ook wordt het team onbehoorlijk gedrag verweten omdat het meer dan vijf kaarten kreeg. Montpellier heeft drie dagen om in beroep te gaan.