FIFA 13 verkoopt 4,5 miljoen exemplaren

Binnen vijf dagen hebben 4,5 miljoen gamers een exemplaar van het voetbalspel FIFA 13 gekocht. Dat heeft uitgever Electronic Arts woensdagnacht bekendgemaakt. Volgens de uitgever is het hiermee de snelst verkopende game van dit kalenderjaar en de snelst verkopende sportgame ooit. De game is verkrijgbaar voor alle spelcomputers.

In Groot-Brittannië verkocht het spel binnen een dag ruim 1,2 miljoen exemplaren. Daar had hiervoor alleen de Call of Duty-reeks binnen een dag de miljoengrens weten te doorbreken. In de Verenigde Staten is de verkoop van het voetbalspel met 42 procent gestegen naar ruim 353 duizend exemplaren.

Het is nog maar de vraag of FIFA 13 de titel van snelst verkopende game van dit kalenderjaar weet vast te houden. Dit najaar verschijnen nieuwe delen in populaire series, waaronder het schietspel Call of Duty: Black Ops 2 en de actiegame Assassin's Creed III. Het snelst verkopende spel aller tijden is het vorig jaar verschenen Call of Duty: Modern Warfare 3, dat toen voorganger Call of Duty: Black Ops van de troon stootte.


FIFA 13 verkoopt 4,5 miljoen exemplaren (Foto: Novum)