Middenvelder Sporkslede debuteert in Ajax-selectie

Fabian Sporkslede debuteert woensdagavond in de selectie van Ajax voor het bekerduel bij FC Utrecht. De 19-jarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding is de vervanger van de geblesseerde Thulani Serero. De Zuid-Afrikaanse middenvelder komt door een liesblessure dit jaar niet meer in actie.

''Fabian heeft dit zelf verdiend'', laat trainer Frank De Boer weten op de clubwebsite. ''Vorige week heeft hij met de A1 in de NextGen Series heel goed gespeeld. Ook gisteravond bij Jong Ajax maakte hij een prima indruk op me." Tweede keeper Jasper Cillessen staat tijdens bekerwedstrijden, net als vorig seizoen, onder de lat bij de Amsterdammers. Hij vervangt Kenneth Vermeer.

Voor Ajax is FC Utrecht een angstgegner. De Domstedelingen wisten de laatste vier wedstrijden tegen de Amsterdammers te winnen. De laatste bekerontmoeting wist Ajax vier jaar geleden wel winnend af te sluiten. Het werd toen 2-0 door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez. De wedstrijd in de Galgenwaard begint om 20.45 uur.