Lurling en Karelse leggen geschil bij

Anthony Lurling en zijn trainer John Karelse kunnen weer samen door een deur. Zondag na het duel met AZ haalde Lurling nog flink uit naar zijn coach.

Lurling werd zondag voor het duel met AZ op de bank geposteerd. Reden voor zijn wisselbeurt was volgens Karelse een teenblessure. Na afloop van de wedstrijd gaf een geëmotioneerde Lurling aan dat daar niets van klopte. Hij noemde het een 'lulverhaal' en zei dat hij gewoon had kunnen spelen. Op initiatief van technisch directeur Jeffrey van As gingen de twee hoofdrolspelers maandag met elkaar om de tafel.

"Het is een lang gesprek geweest en dat zegt misschien al genoeg", reageert Lurling tegenover de Telegraaf. "We hebben allebei ons zegje gedaan en gaan weer verder. Voor mij is de uitkomst bevredigend. Je moet ook weer verder met elkaar. Op naar het bekerduel met MVV, zo werkt het ook weer in de voetballerij."

"Ik ben altijd een gevoelsmens geweest", gaat de 35-jarige Lurling verder. "En maak van mijn hart geen moordkuil. We hebben het uitgesproken en houden het erop dat het een misverstand is geweest. Ik heb het blijkbaar verkeerd begrepen, we gooien er zand over. Ik krijg ook geen boete, dat had ik ook niet geaccepteerd. De technische staf heeft toegegeven dat ze het misschien ook niet goed gecommuniceerd hebben. Waar er twee ruzie maken, hebben er twee schuld."

Van As is blij met de uitkomst van het gesprek. "We hebben er met zijn drieën, en ook nog met de andere mensen van de technische staf, als grote jongens over gesproken. Het is uitgesproken. Voor ons is het nu over: er gaat een dikke streep doorheen."