Straf voor Webber, Vettel behoudt zege

De stewards van de Grand Prix van Singapore hebben na afloop van de race veel straffen uitgedeeld. Na Michael Schumacher belandde ook Mark Webber op het strafbankje. Racewinnaar Sebastian Vettel kwam juist met de schrik vrij.

Webber werd in de straten van Singapore als tiende afgevlagd nadat hij in de slotfase enkele plekken wist te winnen. Volgens de stewards behaalde hij bij het inhalen van Sauber-coureur Kamui Kobayashi te veel voordeel door even buiten de baan te gaan. De Red Bull-rijder kreeg twintig seconden straf opgelegd, waardoor hij als elfde in de klassering opgenomen werd. Het laatste punt ging nu naar Kobayashi's teamgenoot Sergio Perez.

Ook Webbers teamgenoot Vettel moest zich bij de stewards melden. De regerend wereldkampioen voerde vlak voor de eerste herstart een remtest uit, welke McLaren-coureur Jenson Button bijna verraste. De stewards hebben beide coureurs gehoord en alle telemetriedata van beide bolides bestudeerd. Er werd hierna besloten om geen verdere actie te ondernemen.