[Premier League] Van Persie matchwinnaar in Liverpool

Manchester United heeft het uitduel bij Liverpool met 1-2 weten te winnen. Robin van Persie werd de gevierde man, aangezien hij tien minuten voor tijd vanaf elf meter de winnende treffer wist te scoren. Liverpool eindigde het duel met tien man, aangezien Jonjo Shelvey voor rust een rode kaart pakte.

Van Persie, die verder een vrij onopvallende wedstrijd speelde, begon opnieuw in de basis bij ManU. Alexander Büttner, vorige week nog trefzeker, bleef de gehele partij op de bank. Bij Liverpool gold dit voor Oussama Assaidi.

Vijf minuten voor rust moest Liverpool met tien man verder, nadat Shelvey een wilde tackle inzette op Jonny Evans. Toch kwamen The Reds kort na rust op voorsprong. Steven Gerrard was de gevierde man.

Hij vierde zijn doelpunt toepasselijk door met zijn handen naar de hemel te wijzen. Gerrard verloor 23 jaar geleden zijn neefje bij het Hillsborough-drama. Voorafgaand aan de kraker werd nog eens stilgestaan bij het voetbaldrama. Op 15 april 1989 kwamen in het stadion van Sheffield Wednesday 96 Liverpool-fans om het leven in het gedrang.

Vijf minuten na het de treffer van Gerrard was de stand alweer gelijk. Rafael da Silva zette de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson op 1-1. Tien minuten voor tijd kreeg ManU een discutabele strafschop, die door Van Persie werd benut.

Door de overwinning staat Manchester United na vijf speelrondes op de tweede plaats, één punt achter Chelsea. Liverpool staat op een teleurstellende achttiende plek en wacht nog altijd op de eerste overwinning.