Wilders hekelt 'afbraakbeleid' Rutte

Geert Wilders heeft hard uitgehaald naar de VVD en het CDA. De PVV-leider beschuldigt premier Mark Rutte (VVD) ervan dat hij Nederland afbreekt met zijn plannen voor de zorg. En het CDA heeft er alles voor over om opnieuw te mogen regeren, zei Wilders maandag bij RTL Z.

"Rutte is een afbreker van Nederland", zei Wilders over de plannen van de VVD om fors te bezuinigen op de ouderenzorg. De PVV-leider noemde Rutte een 'omgekeerde Drees' en de 'grootste snijder in de ouderenzorg'. "De VVD breekt de zorg in Nederland af", zei Wilders, die verder de liberale plannen voor de AOW en thuiszorg hekelde.

Wilders haalde ook uit naar het CDA. Die partij heeft er volgens hem alles voor over om opnieuw in het kabinet terecht te komen. "Het CDA is zo machtsgierig dat ze hun moeder nog zouden verkopen om in de Trêveszaal te komen", zei hij.

De PVV-leider waarschuwde opnieuw voor een paars kabinet. "Een stem op de VVD is gewoon een stem op de PvdA", zei hij. Rutte en fractieleider Stef Blok (VVD) noemden een paarse coalitie maandag weliswaar 'hoogst onwaarschijnlijk' en 'praktisch onmogelijk' gezien de minderheid van die partijen in de Eerste Kamer, maar daarvan gelooft Wilders niets, zei hij.

Met GroenLinks of het CDA erbij heeft deze combinatie volgens Wilders gewoon een meerderheid in de Eerste Kamer. Als kiezers niet willen dat er een paars kabinet komt met GroenLinks en de PvdA dan moeten ze vooral niet op de VVD stemmen maar op de PVV, aldus Wilders.


Wilders hekelt 'afbraakbeleid' Rutte (Foto: Novum)