[US Open] Laatste wedstrijd Roddick een feit

Andy Roddick heeft zijn laatste wedstrijd in het professioneel tennis gespeeld. De Amerikaan, die eerder dit toernooi zijn afscheid aankondigde, verloor in de vierde ronde van de US Open in vier sets van de winnaar van 2009, Juan Martin del Potro. In het Arthur Ashe-stadion beleefde hij vervolgens een emotioneel afscheid.

De wedstrijd begon gisteren al, maar werd onderbroken door de regenval in New York. Op dat moment was in de eerste set de tiebreak begonnen, waarin Roddick 1-0 voorstond. Toen de partij vandaag hervat werd, gunde de Amerikaan Del Potro slechts één punt in die tiebreak, waardoor hij de eerste set me 7-6 binnensleepte.

In de tweede set gingen beide spelers helemaal gelijk op naar een nieuwe tiebreak, die ditmaal naar de Argentijn ging met 7-4. Daarna ging het snel bergafwaarts voor Roddick. Hij werd tweemaal gebroken in de derde set, waardoor ook die set naar Del Potro ging; 6-2.

Het leek er toen al sterk op dat Roddicks laatste uur als ATP-speler geslagen had. In de vierde set werd hij in zijn derde opslagbeurt gebroken. Op 5-3 voor de Argentijn kreeg de nummer 22 van de wereld op zijn service een matchpunt tegen, maar die werkte hij nog weg, waarna hij ook de game pakte.

Toen Del Potro de wedstrijd uitserveerde werden de emoties Roddick teveel; op 40-0 liepen de tranen over zijn wangen. Del Potro toonde echter geen medelijden, en met een lovegame serveerde hij de wedstrijd uit.

Na afloop was Roddick ingetogen; hij zei geen woorden te hebben en bedankte het publiek voor de steun die hij tijdens het toernooi ontving. Na afloop kreeg hij een daverend applaus.

Voor Del Potro is het de tweede keer dat hij een speler zijn laatste wedstrijd bezorgt. In 2009 bezorgde hij in Parijs al de afscheidswedstrijd van Marat Safin.