[US Open] Eervolle nederlaag Sijsling tegen Ferrer

Tennisser Igor Sijsling is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Amsterdammer verweerde zich dapper tegen David Ferrer, maar kon niet voorkomen dat de Spaanse nummer vijf van de wereld in drie sets met de zege aan de haal ging: 2-6, 3-6 en 6-7 (12). Voor Sijsling was het zijn eerste optreden in de tweede ronde van een grandslamtoernooi.

Sijsling had in het begin van de wedstrijd moeite om het hoge tempo van Ferrer bij te benen. De Amsterdammer speelde te ongeduldig en maakte mede daardoor veel onnodige fouten. Ferrer profiteerde met twee breaks en een vlotte setwinst. Ook aan het begin van de tweede set was er een servicedoorbraak voor de Spanjaard.

Daarna kreeg Sijsling steeds meer vat op het spel van Ferrer. Hij wachtte in de rally steeds vaker zijn kansen af en ook zijn opslag ging steeds beter lopen. Zonder verder serviceverlies werkte hij het tweede bedrijf af, maar omdat hij geen gevaar kon stichten op de opslag van Ferrer ging de Spanjaard er ook met de winst in de tweede set vandoor.

In de derde set tapte Sijsling uit een ander vaatje. Hij was nu gelijkwaardig aan Ferrer. De Spanjaard brak weliswaar in de derde game, maar Sijsling maakte de achterstand direct ongedaan. De Amsterdammer dwong, leunend op zijn opslag, een tiebreak af. Daarin kreeg Ferrer vier matchpunten voordat Sijsling drie setpunten afdwong. Het vijfde wedstrijdpunt verzilverde Ferrer vervolgens wel.