Verbeek: "Terechte rode kaart"

AZ liet zondag thuis punten liggen tegen sc Heerenveen. Invaller Johann-Berg Gudmundsson moest in de slotfase met rood van het veld. Terrecht, vindt trainer Gertjan Verbeek.

"Het was een ongelukkige samenloop van omstandigheden", sprak Verbeek na afloop op de persconferentie. "Gudmundsson gleed uit en wilde in zijn enthousiasme doorgaan op de bal, maar raakte zijn tegenstander daarna vol. En dan is er maar één straf: rood."

Collega Marco van Basten vond het jammer dat zijn ploeg met de numerieke meerderheid in de slotfase te weinig had gedaan. "Weer staan we met elf tegen tien en weer kunnen we er niet van profiteren", zo herinnerde hij aan de uitwedstrijd van vorige week tegen Feyenoord waarin de Friezen na de rode kaart van Joris Mathijsen zelfs de overwinning verspeelden.

Sc Heerenveen staat na drie speelronden dertiende met twee punten. Het kan nog worden achterhaald door FC Groningen, dat het opneemt tegen PSV. Met vorige week Feyenoord, dit weekend AZ en volgende week het bezoek van Ajax is de competitiestart voor het team van Van Basten zwaar.