'Nieuwe Xbox eind volgend jaar in de winkel'

De nieuwe Xbox is uiterlijk eind volgend jaar verkrijgbaar. Dat is af te leiden uit een vacatureadvertentie voor een functie als marketing- en communicatiemedewerker bij Microsoft. In de advertentie staat dat Microsoft de komende anderhalf jaar met nieuwe versies van diverse producten komt, waaronder de Xbox.

Het is de tweede keer deze week dat Microsoft naar de nieuwe Xbox verwijst. Techwebsite The Verge publiceerde dinsdag een interview waarin Microsoft topman Brian Hall sprak over 'de nieuwe Xbox'. In een verklaring liet Microsoft woensdag weten dat Hall met die term verwees naar nieuwe updates voor de huidige Xbox 360. De computerreus ontkent de komst van de derde generatie Xbox voorlopig in alle toonaarden.

Een document, dat twee maanden geleden uitlekte en door advocaten van Microsoft werd opgeëist, stelde dat de Kinect-camera in de nieuwe Xbox is ingebouwd en dat de spelcomputer eind volgend jaar 299 dollar moet kosten. Ook verschillende Amerikaanse analisten verwachten dat de derde Xbox eind volgend jaar verkrijgbaar is.