Bijna 3,3 miljoen zien gouden race Kromowidjojo

Bijna 3,3 miljoen mensen hebben zaterdagavond gezien hoe Ranomi Kromowidjojo haar tweede gouden plak binnensleepte op de Olympische Spelen in Londen. De Nederlandse was na haar eerdere zege donderdag op de 100 meter vrije slag ook de snelste op de 50 meter vrije slag.

De 4x100 meter wisselslag werd even later zelfs nog iets beter bekeken, blijkt zondag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Bijna 3,4 miljoen mensen zagen hoe Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Moniek Nijhuis en Inge Dekker strandden met een zesde plaats.

De best bekeken olympische wedstrijd is nog altijd Kromowidjojo's gouden race van donderdag. Toen keken 3,8 miljoen mensen.

De Nederlandse zwemploeg werd zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Londen. Naast de twee gouden overwinningen van Kromowidjojo, werd ook de zilveren medaille van de estafettedames en de bronzen plak van Marleen Veldhuis op de 50 meter vrije slag gevierd. De zwemsters werden gelauwerd door meervoudig olympisch kampioene Inge de Bruijn.


Bijna 3,3 miljoen zien gouden race Kromowidjojo (Foto: Novum)