Rabobank koopt Poolse bank voor 290 miljoen

De Rabobank krijgt een belang van bijna honderd procent in de Poolse Bank Gospodarki Zywnosciowej (BGZ). Bijna alle uitstaande aandelen zijn aangeboden aan Rabobank, die daar ongeveer 290 miljoen euro voor betaalt, laat een woordvoerder dinsdag weten.

Rabobank kondigde in april een openbaar bod aan op alle uitstaande aandelen van Bank BGZ. De Poolse bancaire toezichthouder KNF gaf vrijdag aan hier geen bezwaren tegen te hebben. De transactie wordt op korte termijn afgewikkeld. Bank BGZ blijft genoteerd aan de Warsaw Stock Exchange.

"Alhoewel we het formele proces nog moeten afwikkelen, zijn we blij met de positieve reacties uit de markt op ons bod", zegt lid van de raad van bestuur Berry Marttin. "Dit controlerend belang zorgt ervoor dat we Bank BGZ nog beter in staat kunnen stellen haar strategie, die gericht is op het bedienen van klanten in de Food & Agrisector en in de particuliere markt in Polen, uit te voeren"

De internationale strategie van de Rabobank richt zich op landen met een aantrekkelijke agrarische sector. "Bank BGZ past goed in deze strategie."