Stosur strandt in eerste ronde in Londen

Samantha Stosur is al in de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Australische was niet opgewassen tegen Carla Suarez Navarro uit Spanje. Na twee uur en 38 minuten trok Suarez Navarro met 3-6, 7-5 en 10-8 aan het langste eind.

Voor de mondiale nummer 45 wacht in de tweede ronde opnieuw een pittige test. De Belgische Kim Clijsters is de volgende tegenstander van de 23-jarige Suarez Navarro.

Daniela Hantuchova stuurde de als tiende geplaatste Chinese Na Li naar huis. De Slowaakse ontdeed zich in drie sets van haar tegenstander: 6-2, 3-6 en 6-3. Ook voor Dominika Cibulkova (12) viel het doek. Zij verloor met 6-7 (4) en 2-6 van Tsvetana Pironkova uit Bulgarije.

De Russische Vera Zvonareva (13) plaatste zich wel voor de tweede ronde door met 7-6 (3) en 6-4 af te rekenen met de Zweedse Sofia Arvidsson. Yanina Wickmayer sloeg zich net als haar landgenote Clijsters ook naar de tweede ronde. Wickmayer was Anabel Medina Garrigues uit Spanje de baas met 6-2, 4-6 en 7-5.