Eerste column Holleeder in september

De eerste column van Willem Holleeder in de Nieuwe Revu verschijnt 5 september. De bekende crimineel heeft een contract getekend van een halfjaar, meldt Sanoma Media woensdag.

Holleeder gaat in het blad wekelijks verslag doen van zijn leven. Ook gaat hij vertellen over zijn tijd achter de tralies en zijn persoonlijke geschiedenis. "Willem Holleeder is een columnist die prima past bij het tegendraadse karakter van Nieuwe Revu", zegt hoofdredacteur Erik Noomen.

Na contact 'via via' zouden de partijen 'in een Jordanees café' tot elkaar zijn gekomen. ''Holleeder is een man die soepel uit zijn woorden komt en vele anekdotes tot zijn beschikking heeft waar de nieuwsgierige Revu-lezer van zal genieten", vervolgt Noomen.

De Heineken-ontvoerder gaat zijn columns zelf schrijven, verzekerde Noomen dinsdag al. "Wij denken niet aan een ghostwriter à la Johan Cruijff in De Telegraaf. Willem is een welbespraakte man, een goedgebekte Jordanees. Onderschat hem niet", zei Noomen dinsdag tegen Novum Nieuws.

Als de column leidt tot een hogere oplage wordt de samenwerking verlengd tot een jaar. Nieuwe Revu zag de oplage vorig jaar met 14,4 procent dalen. Mocht Holleeder weer in de problemen komen met justitie, dan wordt de samenwerking 'per direct' beëindigd. Zijn eerste column gaat over waarom Holleeder besloot columnist te worden.

Hoeveel de Heineken-ontvoerder vraagt voor zijn nieuwe baan is onbekend. Wel is bekend dat justitie nog achttien miljoen euro van hem wil hebben."Laat Nieuwe Revu, zo dachten we, dan meehelpen om justitie een financiële opsteker te geven", aldus Noomen.