Wolfsen toch terug van vakantie om asbest

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen keert woensdag terug van vakantie in verband met het asbest dat is ontdekt in woningen in Kanaleneiland. Dat heeft zijn woordvoerder gezegd.

Wolfsen wordt aan het einde van de middag in Utrecht verwacht. Hij zal dan eerst een bezoek brengen aan de opvanglocaties voor de getroffen bewoners van Kanaleneiland.

De gemeente zei eerder dat Wolfsen niet eerder terug naar Nederland zou komen en dat locoburgemeester Gilbert Isabella zijn taken zou waarnemen. Dinsdag besloot de directeur van woningcorporatie Mitros, Rob Rötscheid, zijn vakantie af te breken. Mitros is de eigenaar van de besmette woningen.

De gemeente houdt om 17.00 uur een persconferentie in het stadhuis. Isabella en Rötscheid zijn daarbij in ieder geval aanwezig. Of Wolfsen ook present is, kon zijn woordvoerder nog niet zeggen.

Het asbest kwam vrij bij werkzaamheden. De kankerverwekkende stof werd afgelopen week ontdekt. Sindsdien zijn 185 woningen ontruimd. Hoe het asbest kon vrijkomen, wordt nog onderzocht. Mitros hoopt woensdagavond de eerste resultaten van het onderzoek bekend te maken, zei een woordvoerder van de corporatie.


Wolfsen toch terug van vakantie om asbest (Foto: Novum)